Recept 35*** (2 stemmen)

Gepaneerde feta - salade met boontjes, koolrabi, paddenstoelen en salievinaigrette

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Veggie

tijd
40 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snijd de steeltjes van de boontjes af maar behoud de spitse uiteinden.
  2. Breng een ruime hoeveelheid gezouten water aan de kook en blancheer de boontjes in ongeveer 4 à 5 minuten, ze moeten gaar, maar nog knapperig zijn. Giet de boontjes onmiddellijk af en verfris ze in ijskoud water.
  3. Schil de koolrabi’s en snijd ze in blokjes van ongeveer 0,5 cm op 0,5 cm.
  4. Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in vier.
  5. Blancheer de blokjes koolrabi 5 à 6 minuten in kokend gezouten water. Verfris onder koud stromend water.
  6. Pel de sjalot en snipper fijn. Snipper de knoflook fijn.
  7. Verhit een weinig Solo in een pan en bak hierin de champignons gedurende 3 à 4 minuten. Voeg het knoflook en de sjalot toe en bak nog 1 à 2 minuten verder. Kruid met peper en zout.
  8. Maak een vinaigrette van de notenolie en de xeres-azijn en voeg de fijngesneden salieblaadjes eraan toe.
  9. Snijd de fetakaas in plakken van ongeveer 1 cm dik, roer het ei los met een weinig water, dompel hierin de plakken fetakaas en haal ze vervolgens door het paneermeel.
  10. Verhit een pan met olijfolie en bak hierin de gepaneerde fetakaas goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en snijd de fetakaas in balkjes.
  11. Meng de boontjes, koolrabi, paddenstoelen en grof gehakte walnoten in een slakom en voeg de vinaigrette toe. Breng verder op smaak met peper van de molen en zeezout.
  12. Verdeel de salade over de borden en schik er de gebakken feta op.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?