Ingrediënten voor 4 personen
- 300 g fijne groene boontjes
- 2 koolrabi's
- 200 g paddenstoelen
- 400 g fetakaas
- 4 el notenolie
- 1 el xeresazijn (sherry-azijn)
- 1 teentje knoflook
- zeezout
- 4 blaadjes salie
- peper van de molen
- 1 sjalot
- 50 g grof gehakte walnoten
- paneermeel
- 1 ei
- Solo
Bereidingswijze
- Snijd de steeltjes van de boontjes af maar behoud de spitse uiteinden.
- Breng een ruime hoeveelheid gezouten water aan de kook en blancheer de boontjes in ongeveer 4 à 5 minuten, ze moeten gaar, maar nog knapperig zijn. Giet de boontjes onmiddellijk af en verfris ze in ijskoud water.
- Schil de koolrabi’s en snijd ze in blokjes van ongeveer 0,5 cm op 0,5 cm.
- Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in vier.
- Blancheer de blokjes koolrabi 5 à 6 minuten in kokend gezouten water. Verfris onder koud stromend water.
- Pel de sjalot en snipper fijn. Snipper de knoflook fijn.
- Verhit een weinig Solo in een pan en bak hierin de champignons gedurende 3 à 4 minuten. Voeg het knoflook en de sjalot toe en bak nog 1 à 2 minuten verder. Kruid met peper en zout.
- Maak een vinaigrette van de notenolie en de xeres-azijn en voeg de fijngesneden salieblaadjes eraan toe.
- Snijd de fetakaas in plakken van ongeveer 1 cm dik, roer het ei los met een weinig water, dompel hierin de plakken fetakaas en haal ze vervolgens door het paneermeel.
- Verhit een pan met olijfolie en bak hierin de gepaneerde fetakaas goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en snijd de fetakaas in balkjes.
- Meng de boontjes, koolrabi, paddenstoelen en grof gehakte walnoten in een slakom en voeg de vinaigrette toe. Breng verder op smaak met peper van de molen en zeezout.
- Verdeel de salade over de borden en schik er de gebakken feta op.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?