gentse waterzooi(als maaltijdsoep)

Bereidingswijze

  1. maak de wortel, prei en selder schoon en snijd in mooie delen van ong 10cm
  2. vul een hoge pot met koud water, doe er de kip, resteende stukken groenten , ui, laurier, tijm en pepeer en zout bij
  3. laat gedurende 1.5 uur sudderen
  4. schil de aardappelen en kook ze gaar
  5. versnijd de mooie stukken van de groenten in jullienereepjes en kook ze even beetgaar
  6. neem de kip nu uit de bouillon en haal het vlees eraf en versnijd in niet al te grote stukken
  7. zeef de bouillon, laat terug goed doorkoken en bind lkichtjes met een roux
  8. voeg het kippenvlees en de groentjes bij de bouillon , laat nog even doorkoken en werk af met de room en de peterselie en de gekookte aardappelen
  9. smakelijk

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?