Altijd weten wat je gaat eten?
gentse waterzooi(als maaltijdsoep)
Bereidingswijze
- maak de wortel, prei en selder schoon en snijd in mooie delen van ong 10cm
- vul een hoge pot met koud water, doe er de kip, resteende stukken groenten , ui, laurier, tijm en pepeer en zout bij
- laat gedurende 1.5 uur sudderen
- schil de aardappelen en kook ze gaar
- versnijd de mooie stukken van de groenten in jullienereepjes en kook ze even beetgaar
- neem de kip nu uit de bouillon en haal het vlees eraf en versnijd in niet al te grote stukken
- zeef de bouillon, laat terug goed doorkoken en bind lkichtjes met een roux
- voeg het kippenvlees en de groentjes bij de bouillon , laat nog even doorkoken en werk af met de room en de peterselie en de gekookte aardappelen
- smakelijk
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?