Recept 05 (0 stemmen)

Gentse pompoensoep

Dit is een recept van

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Benodigdheden: 400 gr. pompoenvlees, 200 gr. bleekselder, 1 ui, boter, 150 gr. Gandaham, 1 koffielepel korianderpoeder, 6 eetlepels room, kippenbouillonblokjes, 1 flesje Tongerlo Triple Blond 8°, 1 eetlepel fijngehakte bieslook, peper en zout.
  2. Bereiding: Snij het pompoenvlees in blokjes. Snij de bleekselder en de ajuin fijn. Smelt de boter in een pan en laat de pompoenblokjes, ui en bleekselder enkele minuten zachtjes stoven. Giet er 6 dl water bij en doe er enkele kippenbouillonblokjes bij. Laat garen en mix de soep. Voeg dan het bier en het korianderpoeder erbij. Breng op smaak met peper en zout. Snij de Gandaham in fijne reepjes. Doe de reepjes Gandaham in de soepkommetjes, samen met een geutje room. Schep de hete soep erover en garneer met de gehakte bieslook.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie