Gemengde groenteschotel uit de Römertopf

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voor de witlofschotel snij je een grote ui, 1 (gele) paprika, 2 tomaten, 750 gram witlof, een halve bak champignons, een teentje knoflook en 750 gram hamlappen in stukken.
  2. Mengen met wat peper en zout, theelepel paprikapoeder en fijn wat kruiden zoals oregano, tijm en rozemarijn.
  3. Schotel invetten met wat boter en alles erin.In de KOUDE oven die je op 200 graden zet. Na een uur en een kwartiertje is de stoof klaar.
  4. Wij aten het met rijst.
  5. De ouderwetse kleipot ( Römertopf) 30 minuten geheel in water zetten, zodat de poriën van het materiaal water kunnen opzuigen.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Love to Cook op 29 november 2012 om 10u05

Het fijne van dit gerecht is, dat als de schotel in de oven staat je er niet meer naar om hoeft te kijken. De oven doet gewoon zijn werk en jij hebt tijd voor wat anders. Wij aten dit gezonde gerecht met rijst.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?