Ingrediënten voor 8 personen
- 2 eieren
- 1 sinaasappel
- 120 g boter
- 120 g suiker
- 125 g zelfrijzende bloem
- 2 eieren
- 100 g boter
- 175 g fondant chocolade
- 100 g suiker
- 125 g zelfrijzende bloem
Bereidingswijze
- Smelt 120 g boter.
- Pers de sinaasappel uit en voeg er de 120 g suiker bij.
- Voeg de boter bij het suikermengsel.
- Voeg 1 voor 1 twee eieren toe aan het mengsel en roer telkens goed.
- Voeg 125 g gezeefde zelfrijzende bloem toe en meng goed. Je krijgt een eerder vloeiend beslag.
- Stort dit beslag in een ingevette cakevorm.
- Smelt 100 g boter samen met de chocolade.
- Voeg 100 g suiker toe aan dit mengsel.
- Meng 1 voor 1 twee eieren toe en roer telkens heel goed.
- Voeg 125 g gezeefde zelfrijzende bloem toe en meng goed. Dit tweede beslag is veel vaster dan het sinaasbeslag.
- Giet het chocoladebeslag op het sinaasbeslag in de cakevorm. Door de zwaarte van dit chocoladebeslag en de vloeibaarheid van het sinaasbeslag zullen de 2 mooi mengen.
- Zet de vorm in een op 180 graden voorverwarmde oven en bak gedurende 45-50 minuten. Prik met een breinaald in het beslag om te zien of het deeg volledig gebakken is (kleeft niet meer aan de naald) en de cake dus klaar is.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?