Ingrediënten voor 10 personen
- 125 Gr SOLO (op kamertemperatuur)
- 125 Gr Suiker
- 125 Gr Zelfrijzend bakmeel
- 2 stuks eieren
- 2 EL Melk
- 100 Gr Fondantchocolade (schilfers)
- 5 EL Cacaopoeder
- 250 Gr SOLO (op kamertemperatuur)
- 1 EL Room
- 340 Gr Bloemsuiker
Bereidingswijze
- Doe de 125 Gr suiker bij de 125 Gr SOLO en klop los.
- Zeef er het bakmeel over en roer door elkaar.
- Voeg de eieren en de melk bij en klop tot een homogene massa.
- Verdeel het deeg in 2 gelijke delen en voeg bij 1 deel 2 EL cacaopoeder toe en meng door.
- Vul de vormpjes met een koffielepel gewoon beslag,en zorg dat het goed gezakt is,zodat het de bodem bedekt.
- Leg op ieder bodempje beslag een dun laagje van de fondant chocoladeschifers.
- Vul ze nu verder,eerst een lepeltje beslag met de cacaopoeder,daarna het gewone beslag,tot ze 3/4 gevuld zijn.
- Laat 18 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180°.
- Klop nu in een kom de 250 Gr SOLO met de room los.
- Zeef er de bloemsuiker met de cacao over en meng tot een gladde crème,en laat even rusten.
- Haal de cakejes uit de oven en laat afkoelen.
- Spuit er met een ronde spuitkop de crème over,en dien op bij de koffie of als een nagerechtje met wat rode vruchten of coulis.
- Smakelijk.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?