use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gemarmerde chocoladecake
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gemarmerde chocoladecake

Gemarmerde chocoladecake

Gemarmerde chocoladecake is een echte klassieker: wil je zeker zijn dat iedereen je gebak lust, maak dan dit recept. Succes gegarandeerd!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur 15 min
  • Porties
     
    16 porties

Ingrediënten
 

  • 200 g Solo Vloeibaar
  • 200 g suiker
  • 16 g vanillesuiker (2 zakjes)
  • 4 eieren
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 pure chocoladedruppels (of kleine stukjes van een reep)
  • Extra:
  • cakevorm 30 cm (ingevet en bodem bedekt met bakpapier)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 160°C (elektrische oven).
  2. Klop in een kom met een pollepel of mixer de Solo, de suiker en de vanillesuiker 5-8 minuten tot de suiker is opgelost (pollepel duurt het langst). Klop een voor een de eieren erdoor.
  3. Zeef het meel en een snufje zout boven de kom en schep door het beslag (zo kort mogelijk, maar wel goed mengen). Schep de helft van het beslag in een andere kom.
  4. Doe de chocolade in een steelpan. Zet het pannetje in een pan met een laagje kokend water en laat de chocolade smelten (er mag geen water bij de chocolade komen!) Roer de chocolade glad.
  5. Meng de chocolade goed met het beslag in één van de twee kommen.
  6. Schep het beslag zonder chocolade op het bruine beslag. Schep de twee kleuren beslag heel kort door elkaar zodat je de twee kleuren goed blijft zien.
  7. Schep het beslag in de voorbereide bakvorm. Bak de cake in de voorverwarmde oven in 50-60 minuten goudbruin en gaar. Laat de gebakken cake 2 minuten staan. Keer de vorm dan om op een rooster en laat de cake uit de vorm glijden. Snijd de cake in plakken.
Chocolade smelten gaat eenvoudig in de magnetron: doe de chocolade in een kommetje en verwarm ca. 1 minuut op ca. 700 Watt of 4-5 minuten op de ontdooistand.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.