Recept 45**** (48 stemmen)

Gemarmerde chocoladecake

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Cake bakken

tijd
75 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160°C (elektrische oven).
  2. Klop in een kom met een pollepel of mixer de Solo, de suiker en de vanillesuiker 5-8 minuten tot de suiker is opgelost (pollepel duurt het langst). Klop een voor een de eieren erdoor.
  3. Zeef het meel en een snufje zout boven de kom en schep door het beslag (zo kort mogelijk, maar wel goed mengen). Schep de helft van het beslag in een andere kom.
  4. Doe de chocolade in een steelpan. Zet het pannetje in een pan met een laagje kokend water en laat de chocolade smelten (er mag geen water bij de chocolade komen!) Roer de chocolade glad.
  5. Meng de chocolade goed met het beslag in één van de twee kommen.
  6. Schep het beslag zonder chocolade op het bruine beslag. Schep de twee kleuren beslag heel kort door elkaar zodat je de twee kleuren goed blijft zien.
  7. Schep het beslag in de voorbereide bakvorm. Bak de cake in de voorverwarmde oven in 50-60 minuten goudbruin en gaar. Laat de gebakken cake 2 minuten staan. Keer de vorm dan om op een rooster en laat de cake uit de vorm glijden. Snijd de cake in plakken.
Tip

Chocolade smelten gaat eenvoudig in de magnetron: doe de chocolade in een kommetje en verwarm ca. 1 minuut op ca. 700 Watt of 4-5 minuten op de ontdooistand.

Maak een gember-marmercake door aan het lichte deel van het beslag 3 el bakgember toe te voegen.

Ingrediëntenvoor 16 personen

  • 200 g Solo Vloeibaar
  • 200 g suiker
  • 16 g vanillesuiker (2 zakjes)
  • 4 eieren
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 pure chocoladedruppels (of kleine stukjes van een reep)
  • Extra:
  • cakevorm 30 cm (ingevet en bodem bedekt met bakpapier)

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door imane.elm op 13 maart 2017 om 17u47

zo lekker

Gepost door Solo op 14 maart 2017 om 14u47

Hoi Imane.elm, super dat het jou gesmaakt heeft! Groetjes, het Solo-team

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie