Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1:Snijd dunne plakjes verse zalm.Snijd ze niet dikker dan gerookte zalm.
  2. Kruid je bord met peper en zout en leg er de fijne plakjes zalm op.
  3. 2:Kruid de zalm ook met peper en zout aan de bovenkant.Als je de zalm niet
  4. direct marineert ,bedek je hem met plasticfolie.Anders gaat hij onmiddellijk verkleuren
  5. en uitdrogen.
  6. 3:Voor de vinaigrette meng je de honing met de azijn en het limoensap.Voeg dan voorzichtig de olie toe zodat je een koude binding krijgt . Als je de olie er te snel bijdoet,krijg je een geschifte vinaigrette.Die is allicht ook lekker maar oogt minder mooi
  7. 4:Giet de vinaigrette over de zalm.Dit overgieten mag je maximaal 1uur van tevoren doen .
  8. Als je je zalm liever nog wat rauw hebt,dan kun je het beste vlak voor het opdienen marineren.
  9. 5:Bestrooi vlak voor het serveren met dille .De dille kan ook in de vinaigrette

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?