Ingrediënten voor 4 personen
- CITRUS-DILLEDRESSING
- 1/2 eetl gladde Dyon mosterd
- 2 eetl anijslikeur
- 75 ml sap van rode grapefruit
- 100 ml vers geperst sinaasappelsap
- 75 ml limoensap
- 200 ml fruitige olijfolie
- 2 takjes dille
- ZALM.
- 400 gram rauwe zalm zonder vel aan een stuk
- 1 grote banaansjalot
- OPMAAK BORD
- 100 gram haricots verts
- 1 venkelknol
- 50 gram jonge verse spinazie
- 4 eetl Griekse yoghurt
- 2 theel. mierikswortelpuree.
Bereidingswijze
- "S MIDDAGS VOORBEREIDEN.
- CITRUS-DILLEDRESSING.
- Vul een smalle maatbeker met de mosterd, anijslikeur, al het citrussap en een beetje zeezout en meng het met de staafmixer
- Schenk er olijfolie bij en mix het tot een dressing.
- ZALM MARINEREN.
- Pel en snijd de sjalot in flinterdunne ringen.
- Snijd de zalm over de korte kant in flinterdunne plakken en leg ze naast elkaar op een groot bord of plateau.
- Verdeel er sjalotringen over.
- Lepel er de helft van de citrusdressing over.
- Dek af met plasticfolie en laat minstens 20 minuten marineren in de koelkast.
- HARICOTS VERTS.
- Snijd de haricots verts in stukjes en blancheer de haricots verts 30 seconden in gezouten kokend water, spoel direct koud af op
- een zeef en laat goed uitlekken.
- SAVONDS AFMAKEN.
- Venkel en spinazie
- Snijd de stelen van de venkel en verwijder het eventuele stugge buitenblad.
- Schaaf de venkel op een scherpe rauwkostschaaf of mandoline in dunne plakken
- Snijd de spinazie in fijne reepjes.
- CITRUS-DILLEDRESSING.
- Pluk de dille van de takjes, snijd het grof en meng ze door de resterende citrusdressing.
- OPMAAK BORD.
- Verdeel venkel, haricots verts en plakjes zalm speels over borden.
- Roer de Griekse yoghurt los.
- Schep een flinke lepel op het bord en veeg deze in een druppelvorm uit met de achterkant van een lepel.
- Schep er een halve theelepel mierikswortelpuree in en veeg dit uit in de druppel.
- Lepel de dressing langs en over het gerecht.
- Strooi er enkele korrels fleur de sel en zwarte peper uit de molen over.
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door kok Kimberley op 14 september 2014 om 17u31
Heb de gemarineerde zalm gegeten op vakantie, heerlijk.
Hoeveel sterren geef jij dit recept?