Gemarineerde zalm met paprika en bieslook

Met dit recept voor gemarineerde zalm met paprika en bieslook maak je in een handomdraai een mooi en feestelijk amusehapje.

Ingrediënten voor 12 personen

Bereidingswijze

  1. Hak de paprika fijn. Rasp de citroenschil en pers de citroen uit. Snijd een paar sprietjes bieslook in 4 stukjes. Knip de rest van de bieslook fijn. Snijd de zalm in 12 stukjes.
  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de paprika 1 min. Voeg ¼ l water, het citroensap, de gerapte citroenschil, het ½ Bouillonketeltje, de suiker en de paprika toe en breng het al roerende aan de kook.
  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de paprika 1 min. Voeg ¼ l water, het citroensap, de gerapte citroenschil, het ½ Bouillonketeltje, de suiker en de paprika toe en breng het al roerende aan de kook.
  4. Leg de zalm in een diepe schaal. Schenk de hete marinade erover en laat het geheel afkoelen. Voeg de fijngeknipte bieslook toe en marineer de zalm in de koelkast: minimaal 1 uur, maximaal 24 uur.
  5. Leg de stukjes zalm op 12 ‘apero’lepels of minischaaltjes, schep er een beetje van de marinade over en leg op elk 2 stukjes bieslook.

Tip

De rest van de marinade kun je bewaren en gebruiken als sladressing.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?