Ingrediënten voor 4 personen
- 200 gr zalmfilet
- 200 gr tonijnfilet
- 1/2 bosje basilicum, enkel de blaadjes
- 1 tl mosterd, Dijon
- 1/2 teentje knoflook
- 1/2 limoen, enkel het sap
- 150 ml fijne olijfolie
- peper&zout, pezo
Bereidingswijze
- Plaats vier grote platte borden in een hete oven.
- Doe de basilicum, mosterd, knoflook, en het limoensap in een blender en giet er al draaiende BIJNA alle olijfolie bij, breng op smaak met pezo uit de molen.
- Snij de zalm en de tonijn in 8 dunne plakjes.
- Haal de borden uit de oven en smeer ze vliegensvlug in met de rest van de olijfolie.
- Leg vervolgens de plakjes zalm en tonijn om en om op de hete borden.
- Doe dit zo snel mogelijk zodat de vis een klein beetje kan garen.
- Nappeer de vinaigrette tussen de vis en versier met een plakje citroen, limoen en een takje basilicum.
- Die op met driehoekjes toast.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?