Recept 45**** (3 stemmen)

Gemarineerde varkenskotelet met ui en nootjes

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Meng het bier en de balsamicoazijn in een lage schaal. Pel de knoflook en snipper hem fijn. Snijd de rozemarijnblaadjes fijn en schep met de knoflook door het bier-balsamicomengsel. Laat de koteletten hierin minstens een uur marineren (liefst in de koelkast).
  2. Maak de gebrande ui: halveer de uien, maar laat de schil eraan. Zet ze met de snijkant naar onder kort in de microgolf (2 minuten op halve kracht). Verhit een klontje Solo in een braadpan en schroei de uien met de snijkant naar onder tot ze mooi donker zijn.
  3. Maak de gekaramelliseerde noten: verhit een droge koekenpan en bak de noten op hoog vuur, blus met balsamico, voeg een theelepeltje honing toe en kruid af met peper en zeezout.
  4. Verhit een grillpan en gril de kotelet mooi bruin. Serveer met de uien en noten en lekker vers stokbrood.
Tip

Dit gerecht is ook heerlijk op de BBQ!

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie