Gemarineerde runderreepjes met krokante groentjes

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. - Snij de preiwitten in fijne ringetjes.
  3. - Snij de wortelen in dunne staafjes.
  4. - Snij de sjalot in fijne halvemaantjes.
  5. Bereiding
  6. (10 min.)
  7. Verhit de olie in een wok. Doe er de sjalot en de wortelstaafjes in. Voeg al roerend de preiringetjes toe. Roerbak gedurende 5 min. Voeg een scheutje water toe, zodat de groenten niet aanbranden.
  8. Haal de groenten uit de wok en hou warm. Doe beetje bij beetje de runderreepjes in de wok en roerbak ze kort, zonder vetstof toe te voegen.
  9. Doe er de groenten weer bij en schep alles om. Overgiet met de sojasaus en de lichte room. Leng naar smaak aan met wat water. Kruid met peper en zout.
  10. Afwerking
  11. Dien onmiddellijk op met rijst of verse pasta.
  12. Tip
  13. - U kan de lichte room vervangen door een paar lepels gezeefde tomaten (passata).

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?