Recept 55***** (1 stem)

Gemarineerde paddenstoelen op bruschetta

Dit is een recept van

tijd
25 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in kleine stukken. Pel de knoflook en het sjalotje. Snipper het sjalotje zeer fijn. Snijd de ciabatta in dunne plakjes en bak deze in 5 minuten goudbruin in een hete oven.
  3. Verwarm voor de warme marinade 2 eetlepels olie in een pan, rasp de knoflook boven de pan en bak licht aan. Voeg het sjalotje toe en fruit 1 minuut mee. Ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg toe. Voeg een half bouillonketeltje toe en laat dit zachtjes smelten met 1 kopje water.
  4. Vervolgens aan de kook brengen en 1 minuut laten pruttelen. Voeg de paddenstoelen toe, schep deze gedurende 1 minuut om in de pan. Zet het vuur uit.
  5. Leg op elke bruschetta een blaadje rucola en een klein schepje warm gemarineerde champignons.
Tip

Garneer de bruschetta met een blaadje paarse basilicum.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie