Gemarineerde makreel in een koud soepje van komkommer en rozemarijn

1 (1)
40 min

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de komkommer en snijd de kern weg. Snijd vervolgens het vruchtvlees in blokjes van een halve cm. Houd de schil en de kern bij.
  2. Breng water, azijn, mirin, ui en wat zout aan de kook. Strooi de gehakte kruiden bij de komkommerblokjes. Giet het kokende mengsel over de komkommer. Laat minstens een uur marineren.
  3. Schil de sjalot, prei en aardappel. Laat de groenten, samen met de in stukken gesneden halve komkommer en de kern en de schil van de eerste komkommer, aanstoven in een klontje Solo gedurende 5 minuten.
  4. Giet de kippenbouillon bij de groenten. Laat een half uur zacht koken.
  5. Voeg dan de rozemarijn en de mascarponekaas toe. Mix de soep en doe door een zeef. Laat afkoelen en zet weg in de koelkast.
  6. Maak een paar fi jne, kruisvormige insnijdingen langs de velkant van de makreelfi lets. Meng het limoensap, de sushi-azijn en de olijfolie. Overgiet de makreelfi lets met het mengsel. Laat minstens een half uur marineren.
  7. Schep de soep in koude soepborden. Dep de makreelfilets droog en peper en zout ze. Leg in het soepje. Werk af met blokjes gemarineerde komkommer.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 27 augustus 2010 om 15u37

Dank je wel voor de opmerking. We passen het aan !

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?