Gemarineerde kalkoenspiesjes

Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

  1. Ingrediënten voor 8 personen:
  2. 850 g kalkoenfilet
  3. 1 dl (zonnebloem)olie
  4. 2 eetlepels ketjap manis
  5. 4 druppels tabasco
  6. 8 plakken katenspek (± ½ cm dik gesneden)
  7. 16 spiezen met een lengte van ± 18 à 20 cm
  8. keukenpapier
  9. Bereiding:
  10. De kalkoenfilet in 48 blokjes van ± 3 bij 3 cm snijden.
  11. In een schaal de olie, de ketjap en de tabasco door elkaar roeren. De kalkoenfilet door de marinade scheppen en ± 2 uur afgedekt in de koelkast laten intrekken. Af en toe omscheppen. Daarna de kalkoenfilet uit de marinade nemen en droogdeppen met keukenpapier.
  12. Elk plak katenspek in de lengte in 4 reepjes snijden, zodat er 32 reepjes ontstaan. Aan elke spies om en om 3 blokjes kalkoenfilet en 2 opgerolde reepjes katenspek steken. De spiezen dun bestrijken met marinade.
  13. Op een hete barbecue de kalkoenspiezen in ± 10 minuten gaar en krokant roosteren. Tussentijds eenmaal bestrijken met marinade.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?