Gemarineerde kalkoenspiesjes

Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

  1. Ingrediënten voor 8 personen:
  2. 850 g kalkoenfilet
  3. 1 dl (zonnebloem)olie
  4. 2 eetlepels ketjap manis
  5. 4 druppels tabasco
  6. 8 plakken katenspek (± ½ cm dik gesneden)
  7. 16 spiezen met een lengte van ± 18 à 20 cm
  8. keukenpapier
  9. Bereiding:
  10. De kalkoenfilet in 48 blokjes van ± 3 bij 3 cm snijden.
  11. In een schaal de olie, de ketjap en de tabasco door elkaar roeren. De kalkoenfilet door de marinade scheppen en ± 2 uur afgedekt in de koelkast laten intrekken. Af en toe omscheppen. Daarna de kalkoenfilet uit de marinade nemen en droogdeppen met keukenpapier.
  12. Elk plak katenspek in de lengte in 4 reepjes snijden, zodat er 32 reepjes ontstaan. Aan elke spies om en om 3 blokjes kalkoenfilet en 2 opgerolde reepjes katenspek steken. De spiezen dun bestrijken met marinade.
  13. Op een hete barbecue de kalkoenspiezen in ± 10 minuten gaar en krokant roosteren. Tussentijds eenmaal bestrijken met marinade.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?