Gemarineerde haringfilet met groentemengeling

Ingrediënten voor 10 personen

Bereidingswijze

  1. Haringfilets ontzouten (gedurende ongeveer 12 uur in koud licht stromend water spoelen).
  2. Ui in ringen snijden.
  3. Wortelen met een canneleermes inkerven en in plakjes snijden.
  4. De citroen tot op het vruchtvlees schillen en in plakjes snijden.
  5. De haringfilets in een kom schikken afwisselend met groenten, kruidenboeket, kruiden en citroenplakjes.
  6. Witte wijn, azijn en water mengen en over het geheel gieten.
  7. Met olie besprenkelen.
  8. Gedurende minimum 3 dagen, afgedekt met plasticfolie en onder druk (deksel of bord) in de koelkast marineren.
  9. Men kan de gemarineerde haringfilet eventueel op de volgende manier schikken:
  10. - Koude groentemengeling op een koud bord schikken.
  11. - Haringfilets laten uitlekken en op de groentemengeling schikken.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?