Recept 05 (0 stemmen)

Gemarineerde Gamba's met zuiderse pasta en een rucolaslaatje

Dit is een recept van

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Marineer de gamba's ( overzetten) 2 uur in olijfolie met daarin 2 teentjes doorgesneden look, handje vol basilicum, peper en zout. Zet deze schaal met vershoudfolie in de ijskast.
  2. Pasta al dente koken met scheutje olijfolie in water.
  3. Bak de ontpitte Chilipeper met de 2 fijngesneden teentjes look op een laag vuurtje (mag niet aangebakken zijn).Doe dit bij de pasta, voeg de gehalveerde olijven toe en overgiet nog eens met een flinke scheut olijfolie.
  4. Gamba's bakken enkele minuutjes aan beide kanten en blussen met ruim een halve citroen.
  5. Doe de gamba's op een schaal en overgiet met de marinade.
  6. Dien op met kommetje rucola, kerstomaatjes en Parmezaanse kaasschilfers.
  7. Ook een kommetje scampi en een looksausje passen uitstekend bij dit gerecht!
  8. Eet smakelijk.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?