Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Natuurlijk kun je ook witte champignons gebruiken maar ik vind kastanjechampignons lolliger. Eigenwijs als ik ben heb ik altijd de neiging om champignons even snel onder de kraan schoon te spoelen. Mag niet van DeMan. Dus doe ik het alleen als hij niet kijkt.
  2. Deze zijn netjes stuk voor stuk een beetje schoongeveegd met een keukenpapiertje. Voor vier personen mag je toch wel 700/800 gram champignons hebben. Doe maar 800.
  3. We maken eerst de marinade want die moet even koken. In een pan doe je 2 dl droge witte wijn samen met 1 dl wijnazijn, 2 laurierblaadjes, wat takjes verse tijm of rozemarijn (kiezen, niet allebei), 1,5 dl olijfolie en 7, 8 of 9 (ja dat is nog even een discussiepuntje) tenen knoflook in stukken.
  4. Kook dit alles heel zachtjes en hou de pan gesloten. Kwartiertje later doen we er de champignons bij, een paar eetlepels heel fijngehakte peterselie en flink wat pezo.
  5. Af en toe roeren en nog 10 minuutjes zachtjes koken. De hele zwik kan in een schaal en dan afkoelen en afdekken. Zet in de koelkast en roer één of twee keer per dag om.
  6. Na drie dagen mag je ze eten. Lekker met stokbrood en sla en nog wat verse peterselie of bieslook erover. Als bijgerecht bij BBQ of als tapas ook heerlijk. Brood dippen in de marinade is toegestaan.
  7. BRON : Culinette

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?