Recept 45**** (1 stem)

Gemakkelijk vegetarisch Italiaans ovenbroodje.

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

BIJZONDERE BROODJES

tijd
20 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Oei,.... wat een lekker broodje !!! De man was meteen enthousiast. ( En ik ook) Dat vraagt naar vaker maken...
  2. Hopla en dan nu de bereidingswijze.
  3. Verwarm de olie in een pan en smoor de gesnipperde sjalot en knoflook zacht.
  4. Kieper er de inhoud van het pakje tomatenblokjes bij en roer even door en laat iets inkoken.
  5. Breng dit prutje op smaak met de gesnipperde basilicum, de snuf cayenne peper, de pecorino/ parmezaan en de peper en laat nog even zachtjes 3 minuutjes pruttelen.
  6. Ondertussen staat je oven al voorverwarmd klaar op 200 graden.
  7. Snij het stokbrood in de lengte door en halveer de beide helften.
  8. Leg een vel bakpapier op je bakplaat en leg er de 4 helften op. Beleg de stukken stokbrood royaal met het prutje en verdeel er de geraspte Parrano over.
  9. Zet 10 minuten in het midden van de oven totdat de kaas gesmolten en het stokbrood knapperig is.
  10. Werk de helften af met licht geroosterde zonnebloem/ pijnboompitjes en wat basilicum en verbaas je over deze eenvoudige Italiaanse heerlijkheid.

Bron: Eigen recept en foto

Tip

Lekker als lunch of als hoofdgerecht met een kom soep vooraf.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Love to Cook op 22 februari 2018 om 07u53

Dit brood in kleine stukken is een overheerlijk gezond borrelhapje.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie