Altijd weten wat je gaat eten?
Gele courgettesoep
-
1 Grote Gele courgette
-
1 Kleine Ui
-
3 Blokjes Kippenbouillon
-
1 Liter Water
-
1 Takje Tijm
-
1 Blad Laurier
-
2 Snuifjes Peper
-
1 Snuifje Currypoeder
-
2 Snuifjes Pittige vleeskruiden
-
1 El Kruidenkaas
-
Bakboter
Bereidingswijze
- Schil de ui en de gele courgette.
- Snij de ui fijn en de courgette in schijfjes.
- Stoof beiden even in bakboter.
- Voeg nadien het water met de bouillonblokjes toe.
- Laat koken op een zacht vuurtje met tijm en laurier tot de courgette zacht is. Haal de tijm en laurier uit de soep.
- Voeg de kruiden toe en roer goed. Kruid naar eigen smaak.
- Mix de soep en voeg op het einde de kruidenkaas erbij.
- Roer nogmaals goed en versier met snippers bieslook.
- Smakelijk
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door Deburger op 02 mei 2018 om 18u52
gele courgettesoep kan je die ook in de vriezer stoppen, als de kruidenkaas erbij is
Hoeveel sterren geef jij dit recept?