Gelakte Eendenfilet met Groene Asperges

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

 1. STAP 1:
 2. Laat water koken in een kookpan en voeg de gewassen asperges toe. De witte voetjes van de asperges zijn voordien reeds verwijderd zodat alleen het groene gedeelte van de asperge overblijft. Kook de asperges tot wanneer ze beetgaar zijn. Leg op keukenpapier om te laten uitlekken. Hierdoor worden de asperges niet wak en blijven ze stevig.
 3. STAP 2:
 4. Neem een kommetje en giet hier de honing in. Voeg de sojasaus toe en meng tot een mooi geheel. Maak –aan de velkant van de eend- fijne oppervlakkige inkepingen. Lak de eendenfilet langs de velkant met het net bekomen honingmengsel.
 5. STAP 3:
 6. Neem een antikleefpan en smelt er een goede scheut bakboter in. Eenmaal de boter heet is leg je de eendenfilet in de pan. Laat 4 à 5 minuten op een matig vuur aan beide kanten garen. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°.
 7. STAP 4:
 8. Neem een ovenschotel en giet hier de braadjus van de eend in. Vervoeg met een takje verse Rozemarijn en 2 klontjes bakboter. Plaats de eend in de jus en kruid af met wat tijm, peper en grof zeezout. Vervoeg tenslotte met 1/2e glas water en laat gedurende 20 minuten verder garen in de oven. Overgiet de eend om de 5 minuten rijkelijk met het bekomen braadvocht.
 9. STAP 5:
 10. Neem de eend uit de oven, snijd in plakjes van gewenste dikte en dresseer op een voorverwarmd bord. Schik de asperges naast de eendenfilet en overgiet met wat van de bekomen braadjus. Een dergelijk gerechtje kan steeds vergezeld worden van kroketjes of rösti’s. Smakelijk !
 11. ----------
 12. Tot snel, op Cooking Lagune. Dé Plek voor een Culinaire Topper !
 13. [email protected]
 14. www.cookinglagune.be

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?