Gekookte babykreeft met groentetartaar- en kruidenvinaigrette

0 (0)
260 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Zet een flinke pot water op het vuur en breng dit aan de kook. Verwijder de rubberen bandjes van de kreeften en leg ze in het kokende water.
  2. Draai het vuur meteen uit en laat de kreeften afkoelen in het kookvocht.
  3. Breek de scharen van de kreeft, open ze en haal het vlees eruit.
  4. Snij de kreeft overlangs open. Verwijder het vlees, snij de staart open en verwijder darmkanaal en maag (dat is het harde gedeelte in de kop van de kreeft).
  5. Kook ondertussen de boontjes al dente in gezouten water en snij ze in blokjes van een halve centimeter. Ontvel en ontpit de tomaat en snij ze in even grote blokjes.
  6. Snij de sjalot flinterdun en voeg die samen met de tomaten blokjes bij de boontjes.
  7. Maak met de basilicum, de dragon, de olie en het limoensap een vinaigrette.
  8. Vermeng die onder de groentjes, maar hou nog enkele lepels over. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Schik de halve kreeften op koude borden, lepel er de vinaigrette langs, en garneer met de boontjessalade.
  10. Werk af met een blaadje rucola.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?