Recept 55***** (2 stemmen)

Gekookte aardappelen

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Aardappelgerecht

tijd
25 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en spoel ze in koud water. Snijd de grootste, indien nodig, in stukken zodat ze gelijk zouden garen.
  2. Doe ze in een ruime pot en giet er koud water bij tot ze net onderstaan. Voeg er het bouillonblokje aan toe.
  3. Zet het deksel op de pot en breng aan de kook. Minder het vuur als het water kookt maar zorg ervoor dat het met kleine belletjes blijft koken.
  4. Prik met een vork om te voelen of ze gaar zijn. Afhankelijk van de soort en de maat zal dat 8 tot 20 minuten duren.
  5. Giet ze af en dien ze goed heet op.
Tip

Zijn de aardappelen iets sneller klaar dan de rest van het gerecht houd ze dan als volgt warm: Giet ze af en laat ze in de pot waarin je ze hebt gekookt, leg een dubbelgevouwen handdoek op de pot en leg daarop het deksel. Laat ze van het vuur af rusten tot je zo opdient.

Strooi over de gekookte aardappelen een beetje verse gehakte peterselie voor een frisse toets of grof gescheurde basilicum voor een zuiderse toets.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door niknak op 27 oktober 2014 om 15u16

"gewone" aardappelen toch net iets anders. hmmmmmmm lekker!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie