Gekonfijte eendenbout krielaardappeltjes en sluimererwten

10 (10)
0 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Plet de lookteentjes met bvb. de onderkant van een pan. Wrijf de eendenbouten in met de look, peper en zout en leg ze in een grote schaal. Dek ze af en laat ze minimum 1 nacht in de koelkast rusten.
  2. Droog de eendenbouten goed en leg ze in een grote ovenschaal of een grote kookpot. Bedek ze met gesmolten ganzenvet.
  3. Leg ze in de oven op 120° cgedurende ongeveer 3 uur (of iets langer). Bij een lange baktijd neem je af en toe de schotel uit de oven en draai je ze om. Om een permanente termperatuur van 90°C te behouden gebruik je best een thermometer. Laat de eendenbouten afkoelen in het eendenvet.
  4. Was de krielaardappeltjes zorgvuldig en leg ze in een ovenschaal. Voeg er de lookteentjes aan toe en schuif de schotel in de oven op 180°C. Laat ze bakken gedurende 20 à 30 minuten.
  5. Kook de sluimererwten kort gedurende 3 à 4 minuten in kokend water en spoel ze onder koud stromend water.
  6. Hak de sjalot fijn en stoof hem kort in een beetje olijfolie en rode wijn. Laat stoven. Voeg de eendenjus erbij, de kruiden en de laurier tot de saus goed is. Filter de saus en haal ze van het vuur en roer er de stukjes koude Solo door.
  7. Verwarm de eendenbouten opnieuw in de oven. Warm ook de sluimererwten op in een beetje Solo. Dien op met de krielaardappeltjes en overgiet de eend met saus.

Tip


Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?