Gekonfijte eendenbout, krielaardappeltjes en sluimererwten

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Plet de knoflookteentjes met een mes. Wrijf de onderbouten in met 4 teentjes knfolook, peper en het zeezout en doe ze in een grote schaal, dek alles af en zet minstens 1 nacht in de koelkast.
  2. Maak de eendenbouten schoon met wat keukenpapier en schik in een diepe ovenschaal of in een grote pot. Giet het op voorhand gesmolten ganzenvet over de eendenbouten.
  3. Zet de bouten in een oven van 120°C gedurende 3 à 4 uur of langer. Bij deze laatste methode zal je de eendenbouten af en toe van het vuur moeten nemen wanneer het vet te warm wordt en kan je best gebruik maken van een kookthermometer om er voor te zorgen dat een constante temperatuur aangehouden word, tegen de 90°C
  4. Laat de eendenbouten vervolgens afkoelen in het ganzenvet.
  5. Was de aardappelen grondig en doe ze in een grote ovenschaal, overgiet ze met wat ganzenvet en schik er de overige knoflookteentjes bij, zet de aardappelen in een oven van 180°C en braad ze tot ze gaar zijn (20 à 30 minuten)
  6. Blancheer de sluimererwten in kokend, gezouten water in 3 à 4 minuten, verfris onder koud stromend water.
  7. Snipper de sjalot fijn en stoof deze glazig in wat olijfolie, blus met de rode wijn en laat even uitkoken. Voeg de eendenjus, de tijm en de laurier toe en laat zachtjes inkoken tot sausdikte. Zeef de saus en werk de saus van het vuur op met de koude stukjes boter.
  8. Warm de eendenbouten weer op in de oven, warm de sluimererwten op in een weinig boter, schik de aardappelen, sluimererwten en eendenbouten op de borden en serveer met de saus.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?