Gekonfijte eendenbout, krielaardappeltjes en sluimererwten

0 (0)
300 min

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Plet de knoflookteentjes met de bodem van een pan. Wrijf de eendenbouten in met 4 teentjes knoflook., peper en zeezout en doe in een grote schaal, dek alles goed af en zet minstens 1 nacht in de koelkast.
  2. Maak de eendenbouten schoon met keukenpapier en schik in een diepe ovenschaal of in een grote pot. Giet het op voorhand gesmolten ganzenvet over de eendenbouten.
  3. Zet de bouten in een oven van 120°C gedurende 3 à 4 uur of langer, of op een heel laag vuurtje gedurende 3 à 4 uur of langer. Bij deze laatste methode zal je de eendenbouten af en toe van het vuur moeten nemen wanneer het vet te heet wordt en kan je best gebruik maken van een thermometer. (90°C)
  4. Laat de bouten afkoelen in het ganzenvet.
  5. Was de aardappelen grondig en doe in een grote ovenschaal, overgiet met ganzenvet en schik er de knoflookteentjes bij, zet de aardappelen in een oven van 180°C en braad ze tot ze gaar zijn (20 à 30 minuten)
  6. Blancheer de sluimererwten in kokend gezouten water in 3 à 4 minuten, verfris onder koud stromend water.
  7. Snipper de sjalot fijn en stoof deze glazig in wat olijfolie, blus met de rode wijn en laat even uitkoken. Voeg de eendenjus toe, de tijm en de laurier en laat zachtjes inkoken tot sausdikte. Zeef de saus en werk de saus van het vuur op met de koude stukjes boter.
  8. Warm de eendenbouten weer op in de oven, warm de sluimererwten op in een weinig boter, schik de aardappelen, sluimererwten en eendenbouten op de borden en serveer met de saus.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?