Recept 05 (0 stemmen)

Gekonfijt lam met gedroogde vruchten

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Paasbrunch en paasrecepten

tijd
145 min
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de olijfolie in een braadpan. Voeg het lam, de uien en twee hele, ongepelde tenen knoflook toe. Braad aan.
  2. Los de Maïzena® Plus op in een glas water. Wanneer het vlees mooi bruin is, voegt u het sinaasappelsap en de opgeloste Maïzena® Plus toe. Voeg peper en zout toe. Voeg de kruiden en de tijm toe. Laat 2 uur zachtjes sudderen met het deksel op de pan. Roer af en toe door.
  3. Bak tien minuten voor het einde van de kooktijd in een koekenpan de wortelschijfjes in een beetje olijfolie aan. Voeg peper en zout toe. Voeg het komijnpoeder en de honing toe en bak op hoog vuur gedurende 5 minuten. Schep op een bordje.
  4. Bak in dezelfde pan zachtjes de rozijnen, de gedroogde abrikozen en de twee gehakte tenen knoflook in een beetje olijfolie aan, gedurende 5 minuten.
  5. Bestrooi de lamsrib met de gedroogde vruchten met knoflook en gegrilde amandelen.
Tip

Serveer met wilde rijst en gekonfijte wortels.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie