Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de biet en pureer de biet met de staafmixer tot een gladde substantie. Verwarm dit even in de magnetron. Voeg olijfolie en notenolie toe en pureer tot een mooie sausdikte. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Halveer de coquilles zodat je 16 dunne ronde plakjes hebt. Prik er met een satéprikker alvast gaatjes door, als bij een lolly. Snij de vanillestokjes doormidden met een scherp mes. Rijg aan elk vanillestokje 2 plakjes coquille, zodanig dat de plakjes plat kunnen blijven liggen.
  3. Haal de blaadjes van de witlof. Laat ruim de helft van de boter smelten in een koekenpan. Strooi de poedersuiker erover. Bak de witlof kort tot de randjes gekaramelliseerd zijn, draai ze halverwege om. Verhit intussen de rest van de boter in een andere pan. Bak de coquilles kort tot ze net gaar zijn (je kunt de coquilles ook grillen).
  4. Leg op 4 borden elk twee coquillestokjes. Rangschik in een kring de blaadjes witlof eromheen. Druppel wat bietensaus langs de rand van het bord. Maal wat zeezout over de coquilles.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?