Recept 25** (2 stemmen)

Gekaramelliseerde kalkoen met citroengras, aubergine & tabouleh

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

kalkoen

tijd
20 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Bak de kalkoenfilets gedurende 5 minuten aan elke kant in 10 g Solo en een stengel citroengras. Ontvet de braadpan, voeg de honing toe om de filets te karamelliseren en laat het vlees rusten. Plaats de filets 4 minuten in de oven op 180°C.
  2. Strooi de couscous in een schaal met 15 g Solo, peper en zout. Voeg er 30 cl kokend water aan toe en laat zwellen.
  3. Hak de platte peterselie en de citroenbladeren. Voeg ze toe aan de couscous.
  4. Snij de aubergine in sneden van 3 cm dikte en laat ze fruiten in wat olijfolie met een geperst teentje look, rozemarijn, peper en zout.
  5. Snij de filets en leg ze op de borden. Voeg er een beetje kooknat aan toe.
  6. Leg een dresseerring op elk bord, vul afwisselend met een laagje tabouleh en aubergines en verwijder de dresseerring.
  7. Werk af met een streepje hazelnootolie en dien op.
Tip

Je vindt citroengras en citroenbladeren in Aziatische winkels.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 17 oktober 2011 om 14u42

Dank je wel voor de opmerking, Erik. We hebben het recept aangepast, hopelijk is het nu duidelijker.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?