Recept 35*** (10 stemmen)

Gekarameliseerde meloenballetjes met rozemarijn en vanilleijs

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Fris en fruitig

tijd
25 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Maak balletjes van de meloen met behulp van een parisiennelepel (zo’n handig keukenhulpje waarmee je bijvoorbeeld ook aardappelbolletjes of ‘pommes parisiennes’ vormt).
  2. Hak twee eetlepels verse rozemarijn fijn.
  3. Laat wat Solo smelten in een pan en voeg er meloen aan toe. Bestrooi de balletjes met drie eetlepels kristalsuiker en stoof ze kort. Overgiet met het versgeperste sap van een limoen en voeg de gehakte rozemarijn toe.
Tip

Dien dit fruitige dessertje warm op in een diep bord met een bolletje lekker vanilleijs en een geurig takje rozemarijn. Wedden dat je de zomer haast kan proeven?

Vind je geen Cavaillon-meloen? Kies dan een andere zoete meloensoort zoals een netmeloen of en honingmeloen. Ook heel lekker!

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door lachebekje op 05 februari 2014 om 20u37

leuk ideetje om vrienden te verwennen in de zomer !

Hoeveel sterren geef jij dit recept?