Altijd weten wat je gaat eten?
Gekarameliseerde flensjes met sinaasappelsaus (Crêpes Suzette)
-
Flensjesbeslag:
-
125 g bloem
-
2 eieren
-
1 pakje vanillesuiker
-
snuifje zout
-
1/4 l melk
-
olie
-
Sinaasappelsaus:
-
4 dl sinaasappelsap
-
100 g suiker
-
60 g boter
-
Garnituur:
-
sinaasappelschijfjes
-
muntblaadjes
-
bloemsuiker
-
Grand Marnier
-
roomijs
Bereidingswijze
- Flensjesbeslag bereiden en flensjes bakken.
- Sinaasappelsaus bereiden:
- Boter smelten en suiker toevoegen.
- Van het vuur het sinaasappelsap toevoegen.
- De zestes van een sinaasappel toevoegen en het geheel enkele minuten laten koken.
- De saus doorzeven.
- De flensjes in vier vouwen, opwarmen in de saus en flamberen met Grand Marnier.
- De flensjes op een bord schikken.
- Elk flensje opvullen met een bolletje ijs.
- Overgieten met de warme sinaasappelsaus.
- Garneren met partjes sinaasappel, muntblaadjes en poedersuiker.
- Eet smakelijk.
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?