Gekarameliseerde flensjes met sinaasappelsaus (Crêpes Suzette)

Ingrediënten voor 6 personen

  • Flensjesbeslag:
  • 125 g bloem
  • 2 eieren
  • 1 pakje vanillesuiker
  • snuifje zout
  • 1/4 l melk
  • olie
  • Sinaasappelsaus:
  • 4 dl sinaasappelsap
  • 100 g suiker
  • 60 g boter
  • Garnituur:
  • sinaasappelschijfjes
  • muntblaadjes
  • bloemsuiker
  • Grand Marnier
  • roomijs

Bereidingswijze

  1. Flensjesbeslag bereiden en flensjes bakken.
  2. Sinaasappelsaus bereiden:
  3. Boter smelten en suiker toevoegen.
  4. Van het vuur het sinaasappelsap toevoegen.
  5. De zestes van een sinaasappel toevoegen en het geheel enkele minuten laten koken.
  6. De saus doorzeven.
  7. De flensjes in vier vouwen, opwarmen in de saus en flamberen met Grand Marnier.
  8. De flensjes op een bord schikken.
  9. Elk flensje opvullen met een bolletje ijs.
  10. Overgieten met de warme sinaasappelsaus.
  11. Garneren met partjes sinaasappel, muntblaadjes en poedersuiker.
  12. Eet smakelijk.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?