gekarameliseerde appeltjes, ravioli van koksijdse babeluten, ijs van kaneel (speculoos)

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

 1. Begin met de ravioli van de babeluten:
 2. -----------------------------------------------------
 3. 7 babeluten, opzetten in melk traagopwarmen met de babeluten 60 of 70 °gedurende 45 ' tot de spekken volledig opgewarmd en opgelost zijn.
 4. Daarna voeg 3 eierdooiers, met 1 volledig ei, 50 g suiker samen en klop op met de mixer, voeg samen met de babeluten melk en voeg 35o ml room ( niet geklopt) toe.
 5. Laat dit geheel 1 nacht afgedekt in de frigo.
 6. De volgende morgen mengen, in een vorm gieten , afdekken met aluminiumfolie en 1.5 u au bain marie in een oven van 150 ° verwarmen.
 7. won-ton velletjes ontdooien, openspreiden en met dorure bestrijken als een hoekijzer, 2 aanéénsluitende zijden van het vierkant de daar tegenoverstaande zijden niet.
 8. crème bruléé opstrijken en dichtplooien, alle lucht eruitduwen , afduwen met een ring.
 9. Kook het water, doe de raviolierin tot het water weer kookt ( = opkoken), nadien van het vuur halen en 4 'laten rusten in her warme water.
 10. Daarna randje nog een safduwen met een ring.
 11. Maak dit de dag vooraf!
 12. Voor het opdienen 2 ' opwarmen in de oven 180 °, bestrooi darna met bruine suiker en brand eventjes met gasbrandertje voor crème bruléé.
 13. Maak de gekarameliseerde appels:
 14. ---------------------------------------------------
 15. snij de appels in kleine blokjes laat op een laag vuurtje in de boter opwarmen, overstrooi met witte suiker , hou continu in beweging.
 16. Dit kan tot 3 u op voorhand, niet in de frigo bewaren
 17. Dien op:
 18. --------------
 19. lang bord met eerst de gekarameliseerde appels , in het midden de ravioli van de babeluten, en ernast een fijne julienne van appels met een bolletje speculoosijs erop, eventueel afwerken met wat verbrokkelde speculoos en een blaadje verse munt
 20. (dorure = een eitje met een klein beetje water)

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?