Gekarameliseerd witloof

Gekaramelliseerd witloof scoort bij iedereen: ideaal voor wie niet van de bittere smaak van witloof houdt. Maak het zelf klaar met dit eenvoudige recept.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 stronken witloof
  • 2 el poedersuiker
  • 2 el boter
  • 2 el water

Bereidingswijze

  1. Witlof ontdoen van de lelijkste buitenste bladeren. Aan de onderkant een stukje afsnijden. Witlof in lengte doorsnijden. In koekenpan met antiaanbaklaag boter verhitten en 4 struikjes witlof in ca. 3 minuten bakken. Poedersuiker toevoegen en laten karameliseren. Water toevoegen en met de deksel op de pan ongeveer 3-5 minuten laten garen.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (5)

Gepost door solomien op 28 juli 2012 om 23u40

In plaats van bloemsuiker,doe ik er kristalsuiker op

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?