Geitenkaas balletjes de luxe met vegetarische varianten

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Dit feestelijk ogend hapje is in een mum van tijd klaar en kan makkelijk ruim van te voren bereid worden. Ideaal voor feestdagen. In koelkast bewaren en serveren op kamer temperatuur.
  2. Hak de abrikozen en de cranberries heel klein. Rol de plakjes geitenkaas in je hand tot balletjes. Rol de balletjes door de abrikozen en cranberry stukjes. Frommel een half plakje serranoham op. Steek er een prikker door en zet vast op het geitenkaas balletje. Dat is alles.
  3. VARIATIE 1 cranberries en ongezouten pistachenootjes.
  4. VARIATIE 2 Fijn gesnipperde bieslook en uitgebakken , afgekoelde en verkruimelde bacon. ( of alleen baconkruimels)
  5. VARIATIE 3 Abrikozen en verkruimelde walnoten. ( peccannoten)
  6. VARIATIE 4 Met bieslook en zongedroogde tomaat.
  7. VARIATIE 5 Geroosterde pijnboompitjes, honing en tijm.
  8. OF BEDENK ZELF EEN COMBINATIE, DIE JE LEKKER LIJKT.

Tip

Voor de foto heb ik enkele balletjes zonder serranoham gedaan om het verschil te laten zien. Deze zijn dan ook meteen goed en lekker voor de liefhebber van vegetarisch.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?