Gehakttaart met aardappelen en kerstomaatjes.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. •1 ei
  2. Warm de oven voor op 220°C.
  3. Smelt een klontje boter in een pan en fruit de ui glazig.
  4. Doe het gehakt bij de ui en bak rul.
  5. Kruid met 1 groentebouillonblokje + peper + knoflook uit de knijper.
  6. Kook de aardappelen gaar.
  7. Doe een klont margarine + 1 ei bij de aardappelen, kruid met peper, nootmuskaat en zout en pureer tot een glad mengsel.
  8. Beboter een taartvorm en beleg met bladerdeeg.
  9. Druk goed aan, rol met een deegroller over de boord van de taartvorm om het teveel aan bladerdeeg te verwijderen.
  10. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.
  11. Beleg het bladerdeeg met de helft van de aardappelpuree.
  12. Leg hierop het rulgebakken gehakt. Doe de overige aardappelpuree in een spuitzak voorzien van een niet te grove spuitmond en spuit de aardappelpuree kruiselings over de gehakttaart.
  13. Bestrijk de "aardappelpureeworstjes" royaal met vloeibare boter.
  14. Verdeel de kerstomaatjes over de taart.
  15. Bak de gehakttaart 35 à 40 minuten in een op 220°C voorverwarmde oven.
  16. Serveer met een gemengde salade.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?