Ingrediënten voor 4 personen
- 600 gram gemengd gehakt
- 200 gram geraspte wortels
- 250 gram bleekselder
- 1 middelgrote ui
- 2 teentjes knoflook
- 600 gram aardappelen
- 125 gram geraspte gruyère
- 2 el tomatenpuree
- 2 dl room
- 2 dl melk
- 2 el olie
- boter of margarine
- paprikapoeder
- nootmuskaat
- peper en zout
Bereidingswijze
- snij de selder in boogjes. Fruit de ui in olie. Doe de wortels erbij, samen met de selder en het gehakt. Bak het gehakt rul.
- Voeg er de tomatenpuree aan toe en de geperste knoflook. Roer er de room door en kruid met peper, zout en paprikapoeder. Laat met het deksel op de pan ongeveer 8 minuten stoven
- schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet af, voeg een klontje boter en de melk toe en pureer. Kruid met peper, zout, en nootmuskaat. Roer er de gruyère door
- schep het gehakt in een beboterde ovenschaal. Dek af met de aardappelpuree en leg er enkele botervlokjes op. Zet 20 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven tot er een goudbruin korstje op komt
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?