Gehaktschotel met basmatirijst

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Maak de paprika's en uien schoon en snijd in stukjes.
  4. Bak in een grote koekenpan met een antiaanbaklaag het gehakt ca. 3 minuten. Voeg de ui en de paprika toe.
  5. Klop de eieren los met de room en breng op smaak met zout en peper.
  6. Neem de pan van het vuur en meng de rijst met de helft van de kaas erdoor.
  7. Vet de ovenschaal in. Meng de helft van het roommengsel met gehakt-rijstmengsel en doe het in de ovenschaal. Schenk de rest van het roommengsel erover en bestrooi met de rest van de kaas.
  8. Zet de ovenschotel in het midden van de oven en bak ca. 20 min. Laat dan nog een kleine 5 min onder de grill staan voor een mooi krokant korstje.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?