Recept 55***** (1 stem)

Gehaktcijfers met een prima peterseliedip en gemengde rijst

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Hoofdgerecht

tijd
25 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afgedekt nagaren.
  3. Hak de peterselie fijn.
  4. Meng het gehakt met 3 eetlepels peterselie en 1 eetlepel gyroskruiden. Rol van het gehakt 10 dunne rolletjes, maak er cijfers van en leg ze op een (ingevet) bakblik. Bestrijk ze dun met Solo Vloeibaar.
  5. Zet het bakblik in de oven en laat de gehaktcijfers in ca. 15 minuten gaar worden.
  6. Roer ondertussen de crème fraîche met 1 theelepel gyroskruiden, 2 eetlepels koud water en 3 eetlepels peterselie.
  7. Snijd de aubergine in kleine stukjes.
  8. Verhit 2 eetlepels Solo Vloeibaar in een wok en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Roerbak de aubergine met de wortelreepjes en de rest van de gyroskruiden 8 minuten. Schep de warme rijst en de rest van de peterselie erdoor.
  9. Verdeel de rijst over 4 borden, leg de gehaktcijfers erop en schep de peterseliedip ernaast.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie