Gehaktbrood

Vleesbrood of pain de veau maakt je met dit makkelijke recept lekker zelf klaar. Serveer er warme kriekjes en boerenbrood bij: een Belgische klassieker!

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190° C. Doe het gemalen rundvlees in een grote kom. Voeg het broodkruim, de lenteuitjes en de geraspte wortel toe. Klop de eieren, worcestershiresaus, mosterd, tomatenpuree, tijm, zout en peper in een aparte kom. Giet het mengsel over het vlees en meng alles met de handen door elkaar. Leg het vlees op een bakplaat en vorm het met bevochtigde handen tot een langwerpig brood. Bak ± 50 minuten tot het vlees binnenin niet langer roze is (de braadthermometer moet 70° C aanwijzen). Haal het gehaktbrood uit de oven en laat 5 minuten staan. Dien warm op.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?