Gehaktbrood met gerookt ontbijtspek

Ingrediënten voor 6 personen

  • 350 gram gemengd gehakt
  • 400 gram runder gehakt
  • 1 flinke teen knoflook geperst
  • 1 middelgrote ui fijn gesnipperd
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 ei
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 150 gram plakjes ontbijtspek dun gesneden
  • cake vorm 20 cm
  • 1 blikje tomatenpuree

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng de 2 soorten gehakt door elkaar en vet de cakevorm lichtjes in met olie of boter.
  3. Stort het gehakt in een kom en voeg dan alle andere ingrediënten en peper en zout naar smaak toe en kneed alles met schone handen heel goed door elkaar.
  4. Nu gaan we als volgt de vorm bekleden met de plakjes gerookt ontbijtspek. Leg een plakje half op de bodem en langs de zijkant van de vorm naar boven en laat de rest over de rand hangen. Dit vouwen we straks over de bovenkant van het brood. Leg het volgende plakje aan de tegenover gestelde kant iets op de bodem overlappend en op dezelfde wijze . Dus langs de zijkant omhoog en overhangend. Herhaal deze 2 stappen totdat de gehele vorm bekleed is.
  5. Verdeel het gehakt in de vorm en druk het goed aan. Vouw dan de overhangende lapjes spek om en om over het gehakt.
  6. Plaats de vorm 50-60 minuten in het midden van de oven totdat het gehakt gaar en het spek krokant is.

Tip

Warm zeer lekker, maar ook koud op een buffet bijvoorbeeld niet te versmaden. Bovendien ook een heerlijk broodbeleg.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?