Ge­hakt­brood met ba­si­li­cum, pad­den­stoe­len en spek

Ingrediënten voor 4 personen

  • 15 g funghi porcini
  • 100 g spekreepjes
  • 500 g gehakt
  • 150 g prei
  • 1 te knoflook
  • 100 ml melk
  • 3 sn witbrood
  • 200 g paddenstoelmelange
  • 15 g basilicum
  • 250 g cherrytomaatjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de gedroogde paddenstoelen in een kom en schenk er het kokende water over. Laat 15 min. weken.
  2. Was ondertussen de prei en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn.
  3. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 5 min. uit. Meng het gehakt in een kom met de prei, knoflook, peper en eventueel zout. Snijd de korstjes van het brood.
  4. Doe de melk in een diep bord en week het brood 2 min. in de melk. Neem het spek met een schuimspaan uit de pan en doe bij het gehakt. Knijp het brood uit en meng door het gehakt.
  5. Bak de paddenstoelenmelange 5 min. op middelhoog vuur in het achtergebleven bakvet. Laat ondertussen de gedroogde paddenstoelen uitlekken, maar vang het vocht op. Snijd de geweekte paddenstoelen fijn en meng door het gehakt. Voeg het vocht toe aan de paddenstoelen in de pan en bak 5 min. op hoog vuur. Snijd ondertussen de basilicumblaadjes fijn. Neem de pan van het vuur en meng het basilicum erdoor.
  6. Vet de cakevorm en ovenschaal in.
  7. Schep de helft van het gehaktmengsel in de cakevorm, verdeel de paddenstoelen erover en dek af met de rest van het gehakt. Bak in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Leg de romaatjes in de ovenschaal, zet de laatste 10 min. van de oventijd naast het gehaktbrood en rooster mee.
  8. Laat het gehaktbrood 5 min. rusten in de vorm en schenk dan het vet uit de vorm. Serveer het gehaktbrood op een platte schaal en leg de geroosterde tomaatjes erop.
  9. Combinatietip:
  10. Lekker met risotto en artisjoksalade.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?