Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Echt een herfst pannetje dit gerecht met de kleuren van de herfst, rood, geel, groen en bruin en alles uit één pan, als je de champignons laat slinken tezamen met de groente.
  2. Meng het gehakt met 2 el mosterd, het ei, 15 gram fijngesnipperde liefst bladpeterselie( was hier uitverkocht en daarom nam ik mijn toevlucht tot fijne krulpeterselie) en 1 el paprikapoeder.
  3. Draai balletjes ter grootte van een walnoot.
  4. Neem een wok of hapjespan en wrijf deze met een weinig olie even in. Bak de balletjes rondom bruin, haal uit de pan en zet opzij.
  5. Bak in dezelfde pan de paprikareepjes , de ui , knoflook op hoog vuur en laat slinken. Bak in een andere pan ondertussen de champignonplakjes totdat ze mooi bruin zijn en geen vocht meer afgeven.
  6. Voeg de champignons en de tomatenpuree toe aan de pan met paprika en bak even mee. Verkruimel het bouillonblokje erboven en roer alles door.
  7. Voeg de gehaktballetjes, de room en het water toe en roer weer goed door. Laat dit geheel een 10-tal minuutjes pruttelen, totdat de balletjes gaar zijn.
  8. Strooi vlak voor het serveren de gesnipperde peterselie erover.
  9. Serveer met rijst, pasta, brood , of aardappel.

Tip

Optie een scheut wodka( stroganoff is per slot van rekening een Russische saus en daar hoort wodka in) toevoegen aan de saus, maar omdat de kleinkinderen meeaten heb ik dat weggelaten en de paprika gaar gestoofd. ( Liever laat ik de paprika nog iets knapperig) Heb als extra pit voor de liefhebber worcester en tabasco op tafel gezet . Voeg eerst de room toe en spoel het flesje met water om en voeg dat dan toe.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door sheena1982 op 15 augustus 2017 om 15u41

heerlijk gerecht, kids zijn er helemaal zot van :-)

Gepost door Love to Cook op 15 augustus 2017 om 17u57

Leuk om te horen. Dank je wel.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?