Ingrediënten voor 4 personen
- Voor de gehaktballetjes:
- 450 gram rundergehakt
- 3 eetlepels oregano
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- 2 teentjes knoflook
- 50 gram pijnboompitten
- 1 ei
- 2 eetlepels broodkruimels
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 3 kneepjes Bertolli voor koken, bakken en braden
- Voor de tomatensaus:
- 1 zak Bertolli pastasaus fijne kruiden
- 2 stengels witte selder
- 1 ui
- 1 winterwortel
Bereidingswijze
- Meng de ingrediënten voor de gehaktballen in een kom goed door elkaar en draai er kleine balletjes van. Verhit de margarine in een braadpan en bak daarin de balletjes gedurende 5 minuten tot ze rondom bruin zijn.
- Snijd ondertussen de witte selder en de winterwortel in stukken. Hak de ui fijn en fruit in wat extra vergine olijfolie in een koekenpan. Voeg vervolgens de stukken witte selder en wortel toe en roerbak ze enkele minuten mee. Schep de groenten bij de gehaktballetjes in de braadpan en voeg nu ook de pastasaus toe.
Tip
Deze gehaktballetjes zijn heerlijk met pasta of met Roseval aardappeltjes.
Andere Solo-leden over dit recept (6)
Gepost door Solo op 10 februari 2014 om 14u20
Dankjewel om dit dit nog eens onder onze aandacht te brengen! De aanpassing is inderdaad niet doorgevoerd. We brengen het zsm in orde!
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?