Gehaktballetjes met pompoencrème

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Roer het ei los met de tomatenpuree. Vermeng met het gehakt. Voeg er het broodkruim, de rozemarijn, de sjalotsnippers
  2. en de selder aan toe. Breng op smaak met worcestersaus en peper uit de molen.
  3. Maak nootgrote balletjes van het gehakt en leg ze in een stoommandje. Dek af en stoom ze 10 tot 15 minuten.
  4. Snij het pompoenvruchtvlees in blokjes en stoom ze gaar. Pureer ze met de mixer, samen met de kalfsfond en de room. Warm
  5. even door en breng op smaak met peper en zout.
  6. Lepel de hete saus bij de balletjes. Serveer meteen.
  7. Lekker met gestoomde aardappeltjes in de schil. Stomen: kleine aardappeltjes zijn gaar na 7 tot 10 minuten. Zet ze in een apart mandje onder het mandje met de balletjes.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?