Recept 55***** (5 stemmen)

Gehaktballetjes met parmezaan in tomatensaus

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Gehaktballetjes maken

tijd
65 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Hak de peterselie fijn. Pel de knoflook, hak 2 teentjes fijn. Doe het gehakt in een schaal. Knijp het derde teentje knoflook erboven fijn. Voeg de broodkruimels, 1/2 theelepel zout, 1/2 theelepel peper, een snufje nootmuskaat, de peterselie, de eieren, 1 eetlepel olie en de geraspte kaas toe. Kneed het mengsel goed door elkaar. Vorm er kleine balletjes van en laat deze ten minste een uur afdekt in de koelkast staan.
  2. Verhit 4 eetlepels olie in een (hapjes)pan en bak hierin de fijngehakte knoflook gedurende 1 minuut. Voeg peper, zout en nootmuskaat toe en roer de gezeefde tomaten erdoor. Kook de saus een paar minuten. Leg de rauwe gehaktballetjes in de saus en laat ze in ca. 20 minuten, op een matig vuur, gaar worden. Zo nu en dan omscheppen. Zet het vuur uit en laat de balletjes in de saus 5 minuten staan. Lekker met pasta of brood.
Tip

Geef voor een complete maaltijd bij de gehaktballetjes spiraalmacaroni en roergebakken spinazie.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (4)

Gepost door dominique61 op 23 maart 2016 om 17u53

Heel lekker .Ik heb er champingons bij laten koken en een kruidenbouillonketeltje bijgedaan.Dat opgediend met spirelli en gemalen parmezaan.Mmmm lekker.

Gepost door Solo op 25 maart 2016 om 09u26

Dankjewel voor de tip Dominique61!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie