Gehaktballetjes met champignons

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel de knoflook en hak fijn.
  2. Borstel de champignons zuiver en snij ze in plakjes (indien het kleine champignons zijn, in 2 of 4 snijden).
  3. Meng het gehakt met het ei, het paneermeel en een mespunt salie, kruiden met pezo.
  4. Maak de handen vochtig en maak van het gehakt niet al te grote balletjes.
  5. Verhit 1 el olijfolie en 2 el solo in een pan en bak hierin de balletjes mooi bruin en gaar.
  6. Haal uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  7. Verwijder de vetstof uit de pan en verhit in dezelfde pan 2 el solo en bak hier, op een hevig vuur, de champignons in aan, doe er knoflook bij en laat even meebakken.
  8. Doe er nu de kalfsfond bij, roer goed om en laat 2 minuten inkoken, bind de saus eventueel met wat instantsausbinder.
  9. Leg de balletjes bij de champignons en laat even opwarmen.
  10. Serveer op warme borden en werk af met gehakte peterselie.
  11. Lekker met rijst, of frietjes, of gebakken aardappeltjes.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?