Gehaktballetjes in tomatensaus op grootmoeders wijze

Balletjes in tomatensaus smaken het allerlekkerst met verse aardappelpuree of frietjes. Wil je ze eens op grootmoeders wijze klaarmaken? Dat doe je zo...

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. - draai het gehakt in balletjes - maak de champignons proper en snij ze in schijfjes - laat een lepel Solo smelten in een pan en voeg er de champignons aan toe - los het bouillonblokje (runds- of kip-) op in een groot glas water - doe 3 eetlepels vloeiende bloem in water om een opgeloste brij te bekomen - smelt een lepel Solo in een pot en voeg er de opgeloste bouillon bij - voeg er al roerend de opgeloste vloeiende bloem aan toe - doe er de tomatenpuree bij samen met een prutje ketchup - nog wat extra water (naar wens : slappe of dikke saus) en aan de kook brengen - enkele druppels azijn (zuur) en een theelepel kristalsuiker (zoet) - voeg er dechampignons en gesnipperde komkommertjes aan toe - bak de gehakballetjes met een korstje aan en voeg ze bij de saus - serveer met natuuraardappelen of aardappelpuree

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door sanneuh op 24 januari 2019 om 17u24

Weinig smaak

Hoeveel sterren geef jij dit recept?