Gehaktballetjes in kerrierroomsaus met gele paprika en ananas

1 (1)
20 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

  • Solo vloeibaar
    2 eetlepels Solo vloeibaar
  • 400 g basmatirijst
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Groenten
  • 350 g rundsgehakt
  • 100 ml room
  • 1 zakje Knorr Curry saus
  • 1 witte ui
  • 2 gele paprika’s
  • 1 blikje ananasstukjes (400 g)

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar in water met het bouillonketeltje.
  2. Doe het gehakt in een schaal en breng het op smaak met peper en zout en draai er kleine balletjes van. Pel en snipper de ui en snijd de paprika’s in reepjes. Laat de ananasstukjes uitlekken.
  3. Verhit de vloeibare margarine in een pan en bak de gehaktballetjes in 10 minuten mooi goudbruin. Voeg vervolgens de ui en paprika toe en roerbak deze enkele minuten mee.
  4. Voeg nu het zakje kerriesaus en de room toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Zet het vuur laag en warm de ananasstukjes 1 minuut mee.
  5. Serveer de gehaktballetjes in kerrieroomsaus met de rijst.

Tip

Lekker met een knapperige salade van een geraspte winterwortel, een kwart geschaafde witte kool met een handje rozijnen. Maak de salade als eerste klaar, voeg 3 eetlepels Amora Fijne Kruiden vinaigrette toe en laat de salade gedurende de bereidingstijd zacht worden.

De kerrieroomsaus krijgt een nog vollere smaak door het toevoegen van een handje vers gehakte bladpeterselie.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?