Recept 45**** (25 stemmen)

Gehaktballetjes in een gemengde groentesaus met spaghetti

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Gehaktballetjes maken

tijd
35 min
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Kook de spaghetti in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten.
  2. Meng in een grote kom het rundergehakt met 1 eetlepel Italiaanse kruiden, 1 theelepel (vers)gemalen zwarte peper, 1 theelepel paprikapoeder, een mespuntje bouillonpoeder en het ei. Draai kleine gehaktballetjes. Doe de gehaktballetjes tot gebruik in de koelkast.
  3. Pel en snipper de ui. Maak de andere groente schoon, ontdoe de paprika van de zaadlijsten en snijd alles in kleine stukjes.
  4. Laat een wok of een grote diepe pan op hoog vuur heet worden. Spuit de vloeibare margarine in de pan en voeg daarna de gehaktballetjes toe. Bak 8 minuten. Haal de gehaktballetjes uit de pan en leg ze apart.
  5. Spuit de rest van de vloeibare margarine in de pan. Voeg ui, wortel en paprika toe en bak 5 minuten. Schep de helft van de groente uit de pan en houd apart. Voeg de andere 1/2 eetlepel Italiaanse kruiden, 1 theelepel zwarte peper, 1 theelepel paprika, 250 ml warm water en een mespuntje bouillonpoeder toe aan de groente in de pan. Breng aan de kook en laat 10 minuten koken. Pureer met een staafmixer of blender tot een gladde saus. Roer de crème fraîche door de saus.
  6. Voeg de gehaktballetjes en de rest van de groente toe aan de saus en laat nog 3 minuten koken. Verdeel de spaghetti over 4 voorverwarmde, diepe borden en schep de gehaktballetjes en saus erover.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door kip op 27 november 2014 om 15u31

ik heb zelf nog meer groenten toegevoegd o.a .1 rode paprika en tomaten heel lekker

Gepost door Solo op 28 november 2014 om 15u40

Hmm, hoe meer groentjes, hoe lekkerder :-)!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie